Μαρ 172014
 

Στο πλαίσιο Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής οι μαθητές της Β΄ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Ιθάκης πραγματοποίησαν από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2014 εκπαιδευτική εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Νάουσας, όπου παρακολούθησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Το νιο, το αθάνατο, το ευλογημένο νερό».

Naousa-1

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, να συμμετάσχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων, να παρατηρήσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου και τα χαρακτηριστικά του ποταμού Αράπιτσα. Επισκέφτηκαν το χώρο θυσίας των Ναουσαίων γυναικών και έκαναν αναδρομή στην ιστορία της περιοχής. Παρατήρησαν την παλαιότερη χρήση του νερού (νερόμυλοι, Μπατάνια, εργοστάσια ύφανσης μαλλιού). Κατέγραψαν την αρδευτική χρήση του νερού παράλληλα με τη βιομηχανική. Επισκέφτηκαν το Υ/Η εργοστάσιο της Σφηκιάς (φράγμα Αλιάκμονα) στο οποίο είχαν εξαιρετική υποδοχή και ξενάγηση από τους αρμόδιους φορείς. Ξεναγήθηκαν στο φράγμα και τις εγκαταστάσεις από ειδικό υπάλληλο της ΔΕΗ και προβληματίστηκαν για την αναγκαιότητα και τις επιπτώσεις των φραγμάτων. Συμμετείχαν σε ομάδες και έκαναν χημικές αναλύσεις του νερού (παρατήρηση στερεοσκοπίων και βιοδεικτών). Τέλος συμμετείχαν στην παρασκευή ζυμαρικών ξεκινώντας από τις πρώτες ύλες (αυγά, αλεύρι, νερό).

Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Π.Ε. Νάουσας για το τριήμερο πρόγραμμα γεμάτο με ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας και ελπίζουμε να ανταμώσουμε ξανά.

Naousa-2

Naousa-3

Naousa-4

Naousa-5

Naousa-6Naousa-7

Naousa-8

Naousa-9

Naousa-10